Nu afdrukken

Langs de grenzen van de Oostkantons

Langs de grenzen van de Oostkantons

In 2021 verkende Ward de grenzen van de Oostkantons via het fietsnetwerk van de regio zelf en de fietsknooppunten net over de grens met de Duitse Eifel. Dat leverde een fietsrondrit op van 350 km met vertrek aan het treinstation van Eupen. Naast de basisroute heeft Ward zeven dagtochten tussen 31 en 53km voorzien. De gids heeft dezelfde structuur als de Taalgrensroute en Langs de grenzen van het Groothertogdom. Verkrijgbaar bij Craenen in Herent of in de (reis)boekhandel tegen 18,95 euro.

GPX-tracks downloaden: Alltrails heeft zijn website zo veranderd dat je de tracks niet langer kunt downloaden. Tot ik een andere oplossing gevonden heb, kun je me mailen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)  en stuur ik je de GPX-tracks op.

Tekstcorrectie: een aandachtige lezer heeft op p9 een fout ontdekt:Tussen 1816 en 1914 waren de Oostkantons Duits bezit.

Upgrade op p21: de logeeradressen in Recht en in Hergenrath zijn niet meer opgenomen in de adressenlijst van Vrienden op de Fiets.

Inhoudstafel

Overzichtskaart

Meer info

Kaartvoorbeeld

Updates


Rondrit 3: Hocheifel-natuurpark