Contactpersoon

Contactformulier

Stuur een e-mail. Alle velden met een asterisk (*) zijn verplicht.
Ward Van Loock
Asterstraat 82
2440 Geel
+32 494 423 944

Biografie

Wie ben ik?

Ik ben geboren in 1947 en werkte mijn ganse carrière als maatschappelijk werker in het Universitair Centrum Sint-Jozef in Kortenberg. Pas na mijn veertigste werd ik gebeten door het fietsvirus. Zo fietste ik alle dagen 2 x 15 km naar mijn werk.

Ik ontdekte niet alleen het plezier van fietsen maar ook de vaardigheid van het schrijven. Na het volgen van een cursus Creatief Schrijven in Leuven, vond er een kruisbestuiving plaats tussen fietsen en schrijven. Dit resulteerde (sinds 1995!) in de publicatie van 18 fietsgidsen, waarvan 16 bij Uitgeverij Lannoo.
Mijn fiets is een Koga-Myata Signature, met Rohloff-naaf en Magura-oliedrukremmen, gekocht in januari 2010.

Mijn fietsfilosofie

Fietsen geeft me een grote voldoening omdat het me dichter bij de natuur brengt. Op een snelle manier kilometers vreten is niet aan mij besteed. Ik wil onderweg stilstaan bij bezienswaardigheden of interessante mensen ontmoeten. Zo fiets ik alleen in landen en streken waar ik de taal van spreek.
Ik zoek vaak jaagpaden langs kanalen en rivieren op want water trekt me erg aan.  Maar ook fietsen over oude-spoorwegpaden en langs rustige wegen met weinig verkeer doe ik graag.

In juni 2013 verscheen in Op weg een interview van Peter Christiaensen met mij in de rubriek Gebeten door het virus.

En in het boek 'Hoe word ik wereldfietser?' (2015) van Marja Kerst & Pim Verver staat een interview met mij over het Zen-effect van fietsen.

Login